Årsmöte 210629

Sittande ordförande för Färjestadens Motions IF under 2020 hälsade välkommen.

I sanning ett annorlunda år vilket avspeglar sig i dagens årsmöte som hålls ca 5 månader senare än normalt. Alla vet ju vad det beror på Corona/Covid 19 och därför kanske den lilla skara som kommit till årsmåtet eller kanske det vackra sommarvädret, kvar på stranden kanske. Våra motionärer har dock under året gjort vad de kunnat för att hålla igång trots restriktioner. En del i de arrangemang som ändå genomfördes men många vitruella lopp på hemmaplan godkända genom olika appar, modernt men kanske inte så roligt att inte få träffas.

Frågan om årmötets behöriga utlysande, på hemsida och de olika facebooksidor vi har samt affisch på kanslidörren och uppe på vår bod i motionsspåret för väl tre veckor sedan, besvarades med ja.

Den traditionella dagordningen fastställdes.

Till ordföranden för årsmötet valdes Tomas Larsson.

Till sekreterare för årsmötet valdes IngaLill Rudman.

Till justeringsmän valdes Marianne Johansson och Karl-Erik Sjöberg.

Föreningens Verksamhetsberättelse (ett sammandrag längst ner) och föreningens resultaträkning godkändes (läggs inte ut här offentligt men medlem som vill se får kontakat styrelsen).

Revisorerna berömde bokföringen och godkände densamma.

Styrlesen fick ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2020.

Till ordförande för ett år 2021 omvaldes Tomas Larsson.

Till styrelseledamöter för en period av två år (2021-2022) omvaldes Olle Johansson, Erik Petersson och Carj-Johan Hultenius (kvar på ett år 2021 sen förra året sitter Gösta Kullman, Lef Nilsson och Kennet Nyberg).

Till styrelsesuppleant för ett år 2021 omvaldes IngaLill Rudman och efter avgående Joakim Hultqvist nyvaldes Jacob Kristoffersson.

Till revisorerför ett år 2021 omvaldes Inger Henriksson och Berit Hubinette.

Till revisorsuppleant för ett år 2021 omvaldes Elly Hallgren.

Till vintersportsektion för ett år 2021 valdes Erik Petersson (sammankallande) Olle Johansson, Kennet Nyberg och Karl-Erik Sjöberg. 

Till triathlon-kommitté på ett år 2021 utsågs Jacob Kristoffersson (sammankallande) Joakim Hultqvist och Goran Tripkovic.

Till valberedning för ett år 2021 valdes Jan Karlsson (sammankallande) Solveig Gustafsson-Ny och Birgit Pettersson.

Medlemsavgiften för nästkommande år 2022 bestämdes höjas till 80 kronor (på styrelsens förslag).

Inga inkomna motioner (ständiga skämtet stämmer fortfarande -Motionerandet står vi själva för!)

Under övriga frågor:

Ölandsrundan den 29 augusti och styrelsens hopp om att alla som brukar ställa upp även fortsättningsvis gör det och att anmälningarna nu kan strömma in då max antalet ute är satt till 900 personer vilket vi klarar. Dock ingen servering av kroppkakor efteråt i år pga rådande omständigheter.

Söndagsmotionspromenaderna börjar igen 12 september 09.30 från Kansliet.

Från styrelsen avgående Joakim Hultqvist avtackades med blommor och en necktube. Med tanke på hans framfart i den afrikanska sanden i mars nästa år på mc:n så behöver han säkert flera sådana.

Årsmötesordföranden förklarade årsmötet avslutat.

Utdrag ur verksamhetsberättelsen 2020:

Styrelsen har hållit 12 sammanträden.

Genomfört 20 motionsarrangemang av söndagspromenader genomfördes 10 på våren och 10 på hösten. Pga FHM restriktioner så ställdes ett antal promenader in och samtliga cykellopp. Pga detta delades inte utmärkelsen Öländsk Motionstok ut, då alla inte haft möjlighet att ta sig ut. Motions-campingbingo under sommaren från Saxnäs Campings reception (finns även i sommar så man kan gå varje dag).

CYKEL

Restriktionerna pga Corona gjorde som sagt att alla våra lopp ställts in. Trots detta kunde inte ett 100-tal hålla sig borta utan den rätta helgen körde de Ölandsrundan (utom tävlan). Många har deltagit i våra olika grupper av träningar. MTB-cykling rönt stort intresse... därav föreningens satsning på MTB-bana på 600 m  tillsammans med Mörbylånga kommun uppe vid motionsspåret. Banan sköts av kommun. Trots inställda lopp över hela riket så kördes många på hemmaplan, uppkopplade virtuellt via nån app eller så, t ex Halvvättern och Vätternrundan. Tomas Larsson genomförde sin 45:e Vätternrundan, alla i följd. Robert Törnqvist fick på Cykelgalan mottaga utmärkelsen "Årets klubbcyklist" på Park Hermina, Kalmar.

LÖPNING

Även här mycket inställt eller virtuellt på hemmaplan... lopp som Nattloppet, Lidingöloppet, Tjörnarparen Ultra Trail, Mörbylångadalen Upp och Ner m fl. Martin Kling blev Ölandsmästare i M40 i ÖM-marathon.

TRIATHLON

Inga triathlon-lopp men ett par swim-run hade föreningen deltagare i Loftahammar/Hasselö och 1895 SwimRun. Några träningar i Kalmar simhall hann våra triathleter med innan det stängdes ner. Klubbmästare i Minitri Theresia Jonsson och Martin Törnqvist.

SKIDOR

Vintersportsektionen håller liv i scootern men med snö är det dåligt med. Några hann dock åka Vasaloppet Öppet Spår, Halvvasan och Vasaloppet 30.

SVENSK KLASSIKER

Lennart Klevesund genomförde för fjärde gången detta låt vara de mesta på hemmaplan virtuellt men Vasaloppet Öppet Spår genomförde han på plats. Han genomförde även trippeln skidor då och MTB samt löpning.

SAMMANFATTNING

Som märks har våra medlemmar varit otroligt aktiva under året (2020) trots restriktioner pga Corona och det finns inte möjlighet att ta upp allt här. Detta är en summarisk sammanfattning över våra fantastiska idrotts-kvinnor å män. Allt finns dokumenterat i föreningens styrelseprotokoll som bilagor (det vi nu får reda på).

AVSLUT

Vad vill vi då minnas av året som gått?

Ännu ett år med ett medlemsantal som är rekord i år igen. (Du som inte löst i år gör gärna det SWISH 123 499 10 06 eller till någon av våra funktionärer 70 kr).

Ett inställt jubileumsår. 40 årsjubileet skulle firas på Arontorps men festligheterna blev inte av pga restriktionerna.

De motionsbingorundor vi genomförde, 10 vår och 10 höst hade bra deltagande (12 september börjar de igen från kansliet 09.30).

Alla våra fantastiska medlemmar som alla efter sina förutsättningar kämpar på om det så är i våra söndagspromenader eller i något lopp i riket eller där ute i världen trots Corona-pandemin. 

Medalj i ÖM.

Föreningen fick ett Corona-bidrag från kommun för utgifter och missade intäkter, första halvåret.

Ett stort tack till alla medlemmar, utövare, funktionärer, medarrangörer, sponsorer... ingen nämnd ingen glömd. Utan Er ingen förening. Tack även till vår "kanslist" Börje Larsson som trots sin mogna ålder och pandemin kämpar på vid behov någon timme i veckan för föreningen.

Färjestaden i januari 

STYRELSEN