Årsmöte 220130

Sittande ordförande för Färjestadens Motions IF under 2021 hälsade välkommen.

Ännu ett år som sticker ut. Inte idrottsmässigt precis utan att det blev framflyttat årsmöte  vilket gjorde att styrelsen från 2020 fick sitta kvar halva 2021. Nuvarande styrelse har m a o endast suttit ett halvår.

Frågan om årmötets behöriga utlysande, på hemsida och våra fyra olika facebooksidor samt affisch på kanslidörren för väl tre veckor sedan, besvarades med ja. Dock undrar man om nån sett det då det bara var ett fåtal närvarande men kanske en EM-final i handboll som ställde till det.

Den traditionella dagordningen fastställdes.

Till ordföranden för årsmötet valdes Tomas Larsson.

Till sekreterare för årsmötet valdes Gösta Kullman.

Till justeringsmän valdes Elly Hallgren och Karl-Erik Sjöberg.

Föreningens Verksamhetsberättelse (ett sammandrag längst ner) och föreningens resultaträkning godkändes (läggs inte ut här offentligt men medlem som vill se får kontakta styrelsen).

Revisorerna berömde bokföringen och godkände densamma.

Styrlesen fick ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2021.

Till ordförande för ett år 2022 omvaldes Tomas Larsson.

Till styrelseledamöter för en period av två år (2022-2023) omvaldes Gösta Kullman, Kennet Nyberg och Leif Nilsson (kvar på ett år 2022 sen förra året sitter Erik Petersson, Olle Johansson och Carl-Johan Hultenius).

Till styrelsesuppleant för ett år 2022 omvaldes IngaLill Rudman och Jacob Kristoffersson.

Till revisorerför ett år 2022 omvaldes Inger Henriksson och Berit Hubinette.

Till revisorsuppleant för ett år 2022 omvaldes Elly Hallgren.

Till vintersportsektion för ett år 2022 valdes Erik Petersson (sammankallande) Olle Johansson, Kennet Nyberg och Karl-Erik Sjöberg. 

Till triathlon-kommitté på ett år 2022 utsågs Jacob Kristoffersson (sammankallande) Joakim Hultqvist och Goran Tripkovic.

Till valberedning för ett år 2022 valdes Jan Karlsson (sammankallande) Solveig Gustafsson-Ny och Birgit Pettersson.

Medlemsavgiften för nästkommande år 2023, beslöts behålla 80 kronor och barn upp t o m 15 år 20 kr (på styrelsens förslag).

Inga inkomna motioner.

Under övriga frågor:

Vi hoppas kunna genomföra våra aktiviteter då restriktionerna framöver troligtvis kommer att hävas. Tillståndsansökan om att få genomföra Alvartrampen den 28 maj är inskickad till Länsstyrelsen. Vi hoppas även kunna genomföra Skansenrundan/Öland Tvärs den 23 juli och Ölandsrundan 4 september.

Mötet ajournerades för fika.

Efter fikan delades utmärkelser  ut.. de få som fanns då ÖM medaljörerna redan fått sina. Erik Petersson fick plakett och blombukett för 50 genomförda Ölandsrundan 12 mil, han är nummer två som gjort denna prestation. Tomas Larsson fick sin medalj för Ölandsrundan, inte 50 riktigt än. 

Elly Hallgren tackades för att hon ställde upp och ordnade med fikan.

Årsmötesordföranden förklarade årsmötet avslutat.

Utdrag ur verksamhetsberättelsen 2021:

Styrelsen har hållit 12 sammanträden.

Medlemsantalet uppgick till 267.

Genomfört 14 motionsarrangemang av söndagspromenader på hösten. Pga FHM restriktioner så ställdes vårsäsongens promenader in och samtliga av vårens och sommarens cykellopp. Till hösten lättades restriktionerna så vi kunde genomföra Ölandsrundan. Pga detta delades inte utmärkelsen Öländsk Motionstok ut, då alla inte haft möjlighet att ta sig ut. Motions-campingbingo under sommaren från Saxnäs Campings reception.

CYKEL

Fortsatta restriktioner pga Corona gjorde att vi även i år valde att ställa in alla våra lopp - Alvartrampen.Skansenrudna/Öland Tvärs men då man efter sommaren släppt lite på restriktionerna försökte vi oss ändå på att arrangera Ölandsrundorna. Ett eländigt väder... framför allt prognoserna inför... gjorde att det inte kom många efteranmälda och av de föranmälda valde 20 att inte komma. Blev 80-talet cyklister som tog sig runt de olika sträckorna. Sämsta någonsin.

På MTB-sidan var det stora att teknikbanan uppe i Grövle invigdes 4 juni med representanter från kommun som äger banan och av FMIF som varit delfinansiär av den. Ett antal av föreningens medlemmar var där och testade banan efter att bandet klippts av ordföranden  och representant från kommun.

Motionsloppen ställdes antingen in eller flyttades till hösten så det blev trångt, därav fick vi flytta helg på Ölandsrundan då Vätternrundan skulle köras vår helg. Kunde väljas om amn ville cykla på plats i Motala eller på hemmaplan. Vi hade medlemmar med på båda. Även MTB-Vättern kördes på två håll. Andra lopp vi deltog i var MTB-Hansa och Hansa GP, MTB-Hemmavasan och Halvvättern.

LÖPNING

Förutom klassiska loppen har våra medlemmar deltagit i backyard, trail och ultra trail-lopp som blivit populärt. Många lopp i vår närhet på Öland och i Kalmar som: Malkars 21 km, Victorialoppet, Hornsjön Runt, ATEA Kalmarmilen, nattloppet men även marathon i Helsingborg, Stockholm och Växjö. ÖM-marathon där fick föreningen Ölandsmästare i M50 Goran Tripkovic och K50 Cecilia Rielse Olsson.

TRIATHLON

Inte så många triathlon-lopp pga Corona men i Halv-Ironman Jönköping hade vi deltagare. Triathleterna arrangerade en träningsdag s k Big Day med 15 deötagare. Ett klubbmästerskap i minitriathlon arrangerades. klubbmästare Emelie Karlsson och Martin Holm.

SKIDOR

En vinter som äntligen presterade lite snö och spåret i området kring Saxnäs golfbana kunde spåras genom föreningens försorg. Snöscootern behövde inte bara stå i förrådet. Vi hade medlemmar med i Vasaloppet/Öppet Spår. Ett ÖM på skidor genomfördes på norra Öland trots tunna spår. Ölandsmästare från föreningen i M21 Josef Frank och i D35 Emelie Karlsson.

SAMMANFATTNING

Inte lika aktivt deltagande i lopp som brukligt men det är Covid 19 som fortfarande ställer till det och mycket har ställts in eller så har folk varit lite försiktiga med att deltaga. Bara ett kort sammandrag i verksamhetsberättelsen. Allt finns dokumenterat i föreningens styrelseprotokoll som bilagor.

AVSLUT

Vad vill vi då minnas av året som gått?

Ännu ett år med högt medlemsantal, något färre än förra året men det beror givetvis på mindre aktiviteter i Coronans spår.

Ett inställt vinter/vårprogram då restriktionerna gjorde att det var oansvarigt om vi genomfört dem. Hösten rullade dock på med fullt program på söndagspromenaderna.

Att vi kunde genomföra Ölandsrundan i alla fall.. även om vädrets makter var emot oss.

Våra fantastiska medlemmar som alla kämpat på, var och en efter sin förmåga.

Medaljer i ÖM.

Föreningen fick ett Corona-bidrag från Riksidrottsförbundet på 18000 kr för missade intäkter.

Ett stort tack till alla Er medlemmar, utövare, funktionärer, medarrangörer, sponsorer... ingen nämnd ingen glömd. Utan Er ingen förening. T

Färjestaden i januari 2022

STYRELSEN